Dit is de crowdfundpagina voor Stichting Adoptiepedia. Hier kun je een bijdrage leveren om Adoptiepedia verder te ontwikkelen. Adoptiepedia zet zich in voor verbinding, acceptatie en (h)erkenning. Dit gebeurt door middel van projecten en het ontwikkelen van een website. Om dit allemaal te verwerkelijken, is een behoorlijk bedrag nodig van €14.500,-. Daarmee kan Adoptiepedia twee jaar voortbestaan. Ondersteun de kernwaarden van Adoptiepedia en doneer! Helpen kan ook door deze pagina te delen via je social media en met familie, kennissen en vrienden.

Voortgang

Stichting Adoptiepedia heeft al €4.666,83 opgehaald!
32.1%

Dit bedrag is inclusief het geld wat is opgehaald via de crowdfunding van gofundme. 

Beloningen

Ga je €10,- of meer doneren? Dan ontvang je een prachtig digitaal ervaringsverhalenboekje. Dit boekje is gebaseerd op de Instagram van Stichting Adoptiepedia en hier komen de bekende thema’s: roots, mentale gezondheid, identiteit en China in voor.
 
Vanaf een donatie van €25,- krijg je een setje unieke postkaarten, gemaakt door getalenteerde Chinees geadopteerden.*

Liever rechtstreeks overmaken? Dat kan natuurlijk ook!
Stichting Adoptiepedia
NL31 INGB 0009 2368 69

Of doneer via: www.gofundme.com/f/stichting-voor-chinees-en-taiwanees-geadopteerden

Over Stichting Adoptiepedia

Missie en visie

Stichting Adoptiepedia is de plek voor Chinees en Taiwanees geadopteerden om informatie gerelateerd aan adoptie te vinden. Adoptiepedia biedt social media mogelijkheden aan en over enkele maanden een website. De website dient als plek om Chinees en Taiwanees geadopteerden betrouwbaar en overzichtelijk informatie aan te bieden. Daarnaast is Adoptiepedia een belangenorganisatie waar Chinees en Taiwanees geadopteerden zich begrepen voelen en waar ze antwoorden kunnen vinden op hun prangende vragen. 

Stichting Adoptiepedia streeft naar optimale informatievoorziening voor alle Chinees en Taiwanees geadopteerden in Nederland. Adoptiepedia biedt informatie voor Chinees en Taiwanees geadopteerden aan met betrekking tot de volgende onderwerpen: racisme, mentale gezondheid, identiteit- en rootsvragen. Daarnaast is Adoptiepedia de stem voor Chinees en Taiwanees geadopteerden in Nederland en representeert de stichting de Chinees en Taiwanees geadopteerden gemeenschap. Overheid en (belangen)organisaties vinden bij Adoptiepedia een aanspreekpunt en hulp voor onderzoek of andere adoptie gerelateerde projecten. 

Wat doet Adoptiepedia met jouw donatie?

Met jouw donatie gaat Adoptiepedia hard aan de slag om een website op te zetten en Chinees en Taiwanees geadopteerden te voorzien van betrouwbare informatie, de belangenorganisatie te professionaliseren, projecten mogelijk te maken voor Chinees en Taiwanees geadopteerden zoals: Dumplingdag, het Adoptiegenootschap, zoekreizen en sociale en culturele activiteiten te organiseren.

 

Momenteel richt Adoptiepedia pijlen op belangrijke projecten:

  • Het Adoptiegenootschap, een project waar Chinees en Taiwanees geadopteerden in een veilige omgeving kunnen praten met een Buddycoach. Buddycoaches zijn Chinees geadopteerden die deskundig zijn op het gebied van psychologie en/of psychiatrie. 
  • Dumplingdagen, een project waarbij Chinees en Taiwanees geadopteerden elkaar leren kennen via bijeenkomsten georganiseerd door Adoptiepedia. Dit stimuleert herkenning, erkenning en acceptatie.

In de toekomst gaat Stichting Adoptiepedia zich focussen op de volgende projecten:

  • Rootsondersteuning in vorm van zoekreizen
  • Taalcursus aanbieden voor geadopteerden
  • Eén groot event met gastsprekers
  • Prentenboek, het voorzien van informatie over adoptie en invloeden op jongere leeftijd
  • Podcast, voor het zorgen van erkenning onder elkaar middels verhalen
  • Documentaire over één kind politiek, tekort aan dames en het zoeken van Chinees geadopteerden in China
  • Paspoortproject
  • ‘Brief aan ouders’, een samenwerking met Adoptiegenootschap om Chinees en Taiwanees geadopteerden te ondersteunen in het praten met ouders

Stichting Adoptiepedia zet zich volledig in voor jouw kind. Chinees en Taiwanees geadopteerden in Nederland hebben behoefte aan ondersteuning, begrip en acceptatie. Dat is wat Adoptiepedia biedt voor elke Chinees en Taiwanees geadopteerde.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Stichting Adoptiepedia of heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@adoptiepedia.nl.

*Disclaimer
Voor de fysieke beloningen geldt op=op.