Anoniem (1)

Anoniem (1)

De stijging in haat tegen Oost-Aziaten treft ons als Aziatisch-geadopteerden of Oost-Aziaten in het westen allemaal. Het tast ons veiligheidsgevoel en onze identiteit aan. Waar vroeger het ergst denkbare een “ni hao” of “ga terug naar je eigen land” was, maken sommige Aziaten zich nu zorgen om fysiek geweld. De recente gebeurtenissen en de voorlopers daarvan raken ons allemaal. Het is heel logisch als je nu wat angstiger of onzekerder over straat loopt. Tegelijkertijd moeten we ook niet paranoïde worden en nog steeds proberen te geloven in het goede van de mens. 
 
Als Aziatisch-geadopteerde ben je extra kwetsbaar, omdat je je misschien wel harstikke Nederlands voelt, en je je juist niet thuis voelt in Azië. Dat aangekeken worden op je “vermeende” afkomst kan funest zijn voor je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Daarboven komt nog dat je als Aziatische vrouw wellicht overtallige ongewenste aandacht trekt, en dat je je als Aziatische man wellicht ondergewaardeerd voelt. Als geadopteerde heb je wellicht een zwakkere basis in je leven opgebouwd en ben je misschien daardoor extra kwetsbaar. 
 
Maar wat je moet weten is dat jij waardevol bent. Iedereen is even veel waard, en dat juist door te praten je je struggles kunt proberen te verminderen. Je kunt er trots op zijn dat je zowel Aziatisch als Nederlands bent, ondanks wat Jan en alleman tegen je roept. Wees jezelf en volg je hart. Op naar een wereld zonder racisme. 
 
-Een anonieme geadopteerde 
 
Heb je behoefte aan een luisterend oor? Mail naar info@adoptiepedia.nl en dan neemt het Adoptiegenootschap zo snel mogelijk contact met jou op.