Emma

Emma

 Als eerste wil ik Adoptiepedia bedanken dat ze de Chinese en Taiwanese geadopteerden een plek bieden om hun ervaringen, vragen en verhalen te delen. 
 
Mijn achtergrond: ik ben in de zomer van 1998 naar Nederland gekomen vanuit Huanggang als Huang Liang. Ik ben opgegroeid in Utrecht samen met mijn zus, zij is ook geadopteerd maar dan vanuit Chengdu. Ik heb een enorme fijne tijd gehad op de basisschool en middelbare school. Het was pas vaak met het uitgaan (wanneer drank in het spel was) dat anderen mij maar al te graag wezen op mijn afkomst door ‘loempia’, ‘kroepoek’ of ‘poepchinees’ te roepen. Dit gaf vaak een negatieve wending voor mij betreft het uitgaan, hierdoor voelde ik mij minder comfortabel om nog vaak de stad in te gaan. Dit maakte dat ik mij onzeker ging voelen over mijn afkomst, tot het level dat als ze zeiden dat ik niet chinees leek dat ik dat als iets positiefs zag. Gelukkig weet ik dat de mensen en dierbaren om mij heen van mij houden zoals ik ben. Ik probeer me op de positieve dingen te focussen en bewust te kiezen voor de mensen die mij energie geven. 
 
De community van Adoptiepedia heeft mij laten zien hoeveel schoonheid van binnen en van buiten zit in elk van ons en dat ik met trots in de spiegel kan kijken en mijn roots kan omarmen❤️