Lilou, 21

Lilou, 21

Hi allemaal! Mijn naam is Lilou, ik ben 21 jaar oud en ik ben een Chinees geadopteerde uit Wuchuan (Guangdong provincie). Ik zit in het derde jaar van de studie ‘International business for Asia’, waarbij een onderdeel van mijn studie de Chinese taal leren is.

Van kleins af aan was ik altijd al benieuwd naar mijn afkomst. Als kind zijnde zat ik er wel vaak mee dat ik geadopteerd was. Gelukkig ben ik nooit gepest en heb ik niet echt last van discriminatie.
Als ik verhalen van andere geadopteerden hoor, schrik ik soms wel van de discriminatie die zij meemaken…

Ik kijk zelf wel positief terug op mijn adoptie, ik besef wel dat ik hier in Nederland kansen heb gekregen die ik in China niet had kunnen krijgen. Mijn ouders zijn altijd open over de adoptie geweest en hebben mij zo goed mogelijk de situatie proberen uit te leggen toen ik nog jong was. Hierdoor was ik als kind nooit echt boos op mijn biologische ouders, maar de drang om mijn biologische ouders te zoeken werd steeds groter.

In 2015 ben ik begonnen met mijn biologische ouders zoeken, dat heb ik op verschillende manieren gedaan: mezelf in alle databanken gezet, naar China geweest om te flyeren met een zoekgids, in de krant gestaan in Zhanjiang en verschillende mensen ontmoet in China. Ik ben Lan- en Brian Stuy ontzettend dankbaar voor alle hulp! In 2019 had Lan zo veel mogelijk DNA afgenomen van de familieleden van mijn “first cousin once removed”, waardoor ik een match kreeg met mijn biologische moeder!

Sindsdien heb ik er een grote familie bij, waar ik ontzettend blij mee ben. Begin vorig jaar (2020), ben ik naar de bruiloft van mijn biologische zus gegaan. En heb ik 10 dagen kunnen meemaken hoe mijn leven was geweest als ik nooit geadopteerd was. Deze bijzondere ervaring heeft mij veel levenslessen geleerd, en laten realiseren hoe goed wij het hebben in Nederland.

Ik ben dankbaar dat ik al 8x naar China op vakantie ben geweest, de cultuur en mijn biologische ouders heb leren kennen. En dat mijn Nederlandse ouders mij graag wilde helpen met mijn zoektocht en er veel tijd, energie en geld in hebben gestoken.

Mocht je een vraag hebben, stel ze gerust 😃