Lu-yan, 21

Lu-yan, 21

Ik kom uit Shenao, Tonglu, Zhejiang. Ik was ongeveer een jaar oud toen ik werd geadopteerd. 
Mijn gezinssituatie bestaat uit mijn ouders, een jongere zusje die ook geadopteerd is uit China en een oudere zus die niet geadopteerd is. We hebben een sterke band met elkaar. 
Mijn kijk op mijn adoptie is veranderd door de jaren heen. Op de basisschool deed ik vaak spreekbeurten over Chinees gerelateerde onderwerpen. Tegenwoordig denk ik eerder aan mijn eigen achtergrondinformatie die onduidelijk is. 
Ik krijg best vaak de vraag waarom ik niet mijn biologische ouders wil gaan zoeken. Voor mijn eigen gerieflijkheid vertel ik mezelf dat mijn biologische ouders er niet meer zijn. Want op die manier hoef ik niet dieper over mijn adoptie na te denken. Overigens heb ik ook geen informatie over mijn ‘ouders’. Ik denk dat er een kleine kans is dat ik ze ooit zal vinden. 
Momenteel ben ik niet actief aan het zoeken naar mijn biologisch ouders, omdat ik daar geen behoefte aan heb. Ik ben druk bezig met mijn eigen leven op orde te krijgen. Dat is voor mij nu meer een prioriteit. Maar soms heb ik wel bepaalde momenten dat er identiteitsvragen bij mij op komen, zoals: waar kom ik nu precies vandaan, wanneer ben ik nu echt jarig, wat is mijn Chinese naam en lijk ik op iemand qua uiterlijk of innerlijk? 
Echter zou ik het erg bijzonder vinden als ik een zoekactie zou plannen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de behoefte vanzelf wel komt als ik daar aan toe ben en daar de tijd voor kan nemen. 
Als ik mijn ouders ooit heb gevonden zou ik wel proberen contact te onderhouden maar uiteindelijk heb ik mijn leven in Nederland en zij daar waarschijnlijk in China. Als ik nu de kans zou hebben om iets tegen hun te zeggen is dat dat het leven ongepland loopt wat niet erg is en dat ik ze niks kwalijk neem.