Madelief, 22

Madelief, 22

Hoi! 

Mijn naam is Madelief en ik ben 22 jaar. Ik ben geboren in Taipei en toen ik vijf maanden was ben ik geadopteerd naar Nederland. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin en heb twee zusjes die geadopteerd zijn uit China. Mijn adoptieouders zijn altijd eerlijk geweest over onze adopties. 

Toen ik naar Nederland kwam heb ik een brief en wat spulletjes meegekregen van mijn biologische moeder. Deze heb ik gelezen toen ik oud genoeg was om het te begrijpen, ik denk rond mijn 11e. In deze brief stond de reden waarom ik ter adoptie ben afgestaan. Via het kindertehuis heb ik af en toe contact gehad via brieven met mijn biologische moeder. 

Ondanks dat ik het geluk heb gehad dat ik soms contact heb gehad met mijn biologische moeder heb ik nooit heel sterk het gevoel gehad om er bewust iets mee te doen. Ik was en ben tevreden met mijn leven in Nederland en stond niet vaak stil bij het feit dat ik geadopteerd ben. 

Toen ik 18 jaar werd ben ik via het kindertehuis uitgenodigd om op rootsreis te gaan. Ik had vroeger altijd in gedachten dat ik mijn biologische familie ooit wel een keer zou opzoeken als ik ouder zou zijn. Doordat ik niet had verwacht dat deze mogelijkheid me zo plots aangeboden zou worden, heb ik eerst een poos getwijfeld of ik wel naar mijn geboorteland wilde. Uiteindelijk heb ik geen moment spijt gehad om wel te gaan. 

Tijdens de rootsreis heb ik kennis mogen maken met Taiwan, het kindertehuis waar ik uit ben geadopteerd en met mijn familie, echt een super bijzondere ervaring! Daarnaast heb ik in een heel korte tijd een sterke band opgebouwd met de andere geadopteerden die mee waren. 

Momenteel heb ik soms contact via WhatsApp met mijn biologische familie. Tot nu toe is het er helaas niet van gekomen om nog een keer terug te gaan, maar ik ben dit zeker van plan. 

Mochten jullie vragen hebben over het maken van een rootsreis, ik sta open om eventuele vragen te beantwoorden en mijn ervaringen te delen!