Melany, 23

Melany, 23

Hi! Mijn naam is Melany, ik ben 23 jaar en kom uit Panchiao, Taipei. Ik ben geadopteerd toen ik 6 maanden was. Ik ben opgegroeid in Spijkenisse met mijn ouders en zus. Mijn zus is ook geadopteerd, maar dan uit China. Tot de basisschool voelde ik mij niet anders dan anderen. Alleen wanneer ik jarig was, dan ging de klas ‘Hanky Panky Shanghai’ voor me zingen. Toen werd er tegen mij gezegd: “Jij hoeft geen spleetogen te trekken want jij hebt die al!” Op dat moment voelde ik me wel heel anders dan de rest. 
 
Op de middelbare school werd ik erg gepest, omdat ik geadopteerd ben. Ik hoorde vaak: “Je hoort hier niet, ga terug naar je eigen land” en “Je biologische ouders wilden je niet, dus je adoptieouders ook niet.” Ik voelde mij toen heel vervreemd. Ik voel mij Nederlands, maar zie er Aziatisch uit. Gelukkig steunden mijn ouders en zus mij, zij sleepten mij door die nare tijd heen. 
 
In 2007 heb ik met mijn ouders en zus een reis gemaakt naar China en Taiwan, om meer te weten te komen over waar wij vandaan komen. Wij zijn naar het Panda Park gegaan en hebben de Chinese Muur, de Verboden Stad en het kindertehuis gezien. Ik heb ook mijn biologische familie ontmoet. Ik kwam erachter dat ik een biologisch broertje had, wat ik heel leuk vond. Ik heb er alleen nog steeds wel moeite mee dat ik ben geadopteerd, maar mijn broertje niet. Ik vond het mooi dat mijn ouders en zus ook mijn biologische familie konden ontmoeten. 
 
In 2016 ben ik op rootsreis gegaan met andere geadopteerden. Ik had nog nooit anderen ontmoet uit hetzelfde kindertehuis. Met de andere geadopteerden heb ik vrijwilligerswerk gedaan in het kindertehuis. We hebben ook verschillende plaatsen bezocht in Taiwan. Ik heb toen ook mijn biologische familie weer gezien. Helaas kon ik mijn biologische moeder niet meer ontmoeten, want zij is nu 11 jaar overleden. Het was een bijzondere rootsreis. Ik heb er vrienden aan overgehouden, met wie ik nog steeds contact heb. Op dit moment werk ik in de zorg, wat ik met veel plezier doe. Naast werk hou ik van boeken lezen en muziek luisteren.