Muriël, 28

Muriël, 28

Mijn leven begon anders dan anderen. Ik ben geboren in China in een klein dorpje in Zunyi en groeide daar op. Een arm gedeelte van China. Ik heb op jonge leeftijd al op verschillende plekken gewoond. Waarschijnlijk ben ik door de 1 kind politiek te vondeling gelegd. Want wist te vertellen aan mijn (adoptie) ouders dat mijn biologische moeder zwanger was toen ik nog bij haar woonde. Ik heb dus eigenlijk biologisch gezien nog een zusje of broertje. Ik denk hier vaak aan. Gelukkig ben ik gevonden in het bos wat ik mij kan herinneren en heb ik een poos bij de directeur van een kindertehuis gewoond, omdat de kindertehuizen overvol waren. Zonder hem had ik het waarschijnlijk niet overleefd. Later verhuisde ik naar een Nederlands echtpaar in de fruitmand met nog meer andere Chinees geadopteerden. Hier kan ik mij sommige dingen nog van herinneren. Met deze geadopteerde heb ik soms nog steeds contact. Eens per jaar hebben we ook een reünie met zijn allen. Één geadopteerde daarvan is zelfs een heel goede vriendin van mij. 
Ik besef me vaak dat ik erg veel geluk heb gehad in mijn leven. Ik kijk hierdoor ook heel anders naar het leven als anderen. Helaas heb ik helemaal geen informatie van mijn biologische familie. Hoe graag ik ze ook zou willen vinden, het zoeken is erg lastig. Oftewel een naald in een hooiberg. Nu heb ik zelf een dochter van bijna 2, daar vergelijk ik mij de laatste tijd vaak zelf mee. Omdat dit de leeftijd is dat ik te vondeling ben gelegd. Ik kan mij niet voorstellen dat ik Kyana nu zou moeten afstaan. Dat maakt me soms ook verdrietig. 
Mijn Nederlandse (adoptie) moeder hield met een meetlat bij hoe snel ik groeide en hoe zwaar ik woog. Best confronterend. Kyana is net nog geen 2 en is 87 cm en weegt 11.6 kg. Zelf was ik bijna 3 toen ik in Nederland kwam en woog toen op deze datum 19-7-1995 10.6 kg en was 89 cm. Ik was erg ondervoed toen ik net in Nederland kwam. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen, het heeft zo moeten zijn voor mij.