Selina, 31

Selina, 31

Hi all. Ik ben Selina en ik ben 31 jaar. Ik ben geboren in Peikang, ook wel bekend als Beignag of Hokkō, in Yunlin County (Taiwan). Toen ik 5 maanden oud was, ben ik naar Nederland gekomen. 
Ik heb een oudere broer, hij is geadopteerd uit Indonesië. Van jongs af aan zijn mijn ouders open geweest over onze adopties en is er altijd het voornemen geweest om ooit naar onze geboortelanden te gaan. Mede hierdoor ben ik altijd open geweest over mijn adoptie en kon ik het plaatsen. Ik verdiepte mij als kind graag in de cultuur. Af en toe heb ik wel met pesten te maken gehad. Ik was het enige ‘gekleurde’ meisje op de dorpsschool, maar dat is geenszins tekenend geweest. Kinderen zijn over het algemeen helaas niet altijd even leuk tegen elkaar, volwassenen trouwens ook niet. Tot mijn grote verdriet is mijn vader overleden toen ik 10 jaar was, dat heeft grote impact gehad en een grote stempel op mijn ontwikkeling gedrukt. 
 
Op mijn 16e heb ik het voorrecht gehad om op uitnodiging van de Taiwanese overheid met 8 andere geadopteerden en een paar van onze ouders naar het land te gaan om een korte intensieve rootsreis te doen en gezicht te geven aan adoptie in een grootschalige overheidscampagne om adoptie uit de taboesfeer te halen. Ik heb toen voor het eerst mijn biologische familie ontmoet. Het begin van een duurzame band, vooral met mijn zussen. We communiceren met elkaar in het Engels. Hoewel ver van elkaar zijn we door de digitale mogelijkheden en mijn vrij frequente reizen naar Taiwan betrokken bij elkaar. Zo ben ik op de bruiloft van mijn zus geweest en langsgegaan na de geboorte van haar kinderen. 
 
Als ik terugkom uit Taiwan ‘zweef’ ik een korte periode, dan mis ik Taiwan en voel mij hier even niet zo thuis. Aan de andere kant als ik in Taiwan ben en mij daar thuis voel, blijf ik een buitenstaander. Ik spreek de taal niet en heb andere normen en waarden. Als ik het dagelijks leven weer oppak denk ik met plezier terug aan Taiwan met familie en vrienden en heerlijk eten en het dynamische leven daar. Kortom, ik ben een nuchtere Nederlandse met sterke roots, proud Taiwanese Dutchie! #blij #dankbaar #gezegend