Simone, 28 (5)

Simone, 28 (5)

Voor mij is het belangrijk dat mijn Chinese achtergrond in mijn leven zichtbaar is. Ik heb altijd tegen Dirk gezegd, “Als jij mij ten huwelijk wil vragen, doe dit dan in China. Dan komt het heden en het verleden samen”. Dirk heeft mijn wens in vervulling laten gaan. 
In Yangshao in juli 2017, deed Dirk een huwelijksaanzoek. Ik zei natuurlijk ja!  
In augustus 2018 hebben wij onze liefde in Brabant bevestigd. 
In het bevestigen van onze liefde, vonden wij het erg belangrijk dat ook de Chinese cultuur aanwezig was, waaronder een Chinese theeceremonie, een Chinese jurk en veel Chinees eten. Ik ben namelijk zowel Chinees als Nederlands. 
Ik wil jullie graag iets vertellen over een Chinese theeceremonie. Bij de theeceremonie staat het volgende centraal: Een bruid wordt symbolisch geïntroduceerd aan de familie van de bruidegom. Dit gaat op een bepaalde volgorde. Eerst krijgen de ouders van de bruidegom thee en daarna gaat het van oud naar jong. Het bruidspaar ontvangt dan van de gasten de welbekende rode envelop met daarin geld of een sieraad. Bij deze thee ceremonie wordt er vaak zoete thee geschonken. Volgens de Chinese traditie brengt zoete thee geluk en zorgt dit voor een goede relatie tussen de bruid en haar nieuwe familie. 
Dirk en ik hebben hier zelf een vertaalslag van gemaakt: Eerst hebben we beide opa’s thee gegeven. Dit omdat we het respect voor de opa’s erg hoog hebben staan. Daarna de ouders, de andere familieleden en we eindigde de theeceremonie bij onze vrienden.