Simone, 28 (6)

Simone, 28 (6)

Geen contact met adoptiegroep 
 
In mijn jeugd, hadden wij 1 keer in het jaar een reünie met de China groep. Mijn groep bestond uit vier geadopteerde chinezen: 1 jongen en drie meisjes. Ik was de oudste van deze groep. Onze groep bleef bestaan omdat onze ouders graag wilden afspreken. In mijn groep hadden de andere drie alle drie nog een chinees geadopteerde zus gekregen. Wij waren dus in totaal met 7. 
Toen ik naar de middelbare school ging, is de groep uit elkaar gevallen. Dit had te maken met dat de leeftijden enorm verschilde: 2-7 jaar verschil. Ik denk dat daardoor ook dat onze verbinding nooit sterk is geweest. Vroeger toen we bij elkaar kwamen, ging het ons om met elkaar spelen en gezellig chips en ijsjes eten terwijl de ouders nog wel eens terug keken en dachten aan hun reis naar China. 
Ik volg sommige nog via social media. Soms vind ik het wel jammer dat er weinig tot geen contact is, omdat die drie ook geadopteerd zijn uit hetzelfde weeshuis. Dat is iets wat je deelt. Maar ik vind het anderzijds ook heel erg leuk om hen via social media te volgen. Soms ben ik wel benieuwd hoe het met ze gaat en of zij net als ik nog veel aan China denken. Door het schrijven van dit verhaal, ga ik ze misschien toch eens een berichtje sturen om eens bij te kletsen.