Tim, 22

Tim, 22

Hallo, mijn naam is Tim Bostens (22 jaar) en ik ben geboren in Xi’an in China. Ik woon en ben opgegroeid in Purmerend, Noord-Holland. Op dit moment studeer ik aan de Pabo aan de HvA en werk ik in de Kalverstraat. In de afgelopen maanden heb ik nieuwe mensen leren kennen. Mensen met wie ik mijn adoptie deel, ondanks dat ik al enkele jaren in de AdoptieNL-Whatsappgroep zit. Ik heb geleerd dat het merendeel van ons met bepaalde (emotionele) vragen zitten; ik iets minder eigenlijk. 
 
Ik ben pas vlak voor mijn vierde verjaardag naar Nederland gekomen. Heel bijzonder, kan ik zeggen, dat ik bij een Chinees pleeggezin terecht ben gekomen. Daar hebben wij nog steeds contact mee. Dat is mijn sterke ‘familie’- connectie met China, waardoor ik de drang naar mijn biologische ouders amper heb. Daarnaast is China niet totaal onbekend voor mij. Vanaf 2007 ben ik al ongeveer tien keer naar China geweest, niet om te zoeken, maar om er vakantie te vieren. Een vakantie met een dubbele positieve lading want ik kom daar vandaan, ik deel het uiterlijk en ik deel mede hun cultuur. Mijn ouders hadden gisteren nog gezegd dat ik het ook zeer spannend vond en er onrustig van werd. Dat kan ik me nu niet meer herinneren. 
 
Mijn (adoptie)ouders hebben altijd veel belangstelling getoond in het land China. We hebben zo nu en dan documentaires gekeken over adoptie en over het leven in China. Ook hebben zij verhalen van anderen, wat betreft adoptie, met mij besproken. Ik ben daar heel erg dankbaar voor. Bovenop de reizen die wij samen hebben gemaakt, kan ik daardoor makkelijk over adoptie praten. Ik zou echter ook heel graag een luisterend oor willen zijn voor andere geadopteerden. 
 
De vraag ‘What if’ is wel een vraag die mij doet beseffen en op een positieve manier doet realiseren wie ik vandaag ben, maar ook deels wat ik in de toekomst wil gaan doen.