Yennah, 20

Yennah, 20

Afgelopen Moederdag stond ik bij ons lokale Chinese restaurant om eten af te halen. Omdat meer mensen dit idee hadden, stond er een enorme wachtrij. Om mij heen werden mensen chagrijnig en begonnen te mopperen tegen het meisje achter de balie Na een halfuurtje leunen tegen de muur vond ik het tijd om een stoel te zoeken.
Ik besloot dat ik niet tussen de chagrijnige mensen wilde zitten. Ik liep verder door het koude gangetje en kwam terecht in het restaurant. Op twee wachtende mensen na was het helemaal leeg. Keus genoeg. Ik ging achter een oudere meneer met een baardje zitten. Na een tijdje probeerde hij een gesprek met mij aan te knopen door de opmerking: ‘’Jij zou hier zo kunnen helpen met je Chinese uiterlijk” te maken.

Ik wist niet wat ik hoorde. Ik had nog nooit meegemaakt dat mensen op deze manier met mij een gesprek begonnen. Eerst wilde ik niet reageren. Ik was niet boos, maar ik vond de opmerking niet gepast. Nadat deze meneer merkte dat ik de opmerking niet fijn vond, begon hij over een ander onderwerp, namelijk Moederdag. Op dat moment besefte ik dat deze meneer geen kwade bedoelingen had, maar gewoon een manier zocht om het ijs te breken.
Nogmaals, ik ben zeker niet boos op deze meneer. Een andere manier van benaderen was beter geweest, maar soms voelen mensen het niet goed aan. Het is belangrijk om zelf na te blijven denken over de intenties van de ander. Neem het ze niet kwalijk, maar geef het vooral aan als het niet goed voelt. Dan leren we allemaal iets van elkaar.