Mandarijnse taalreis

Welkom op de pagina van de Mandarijnse taalreis!

Wist je dat de meest gesproken taal ter wereld Chinees is? Meer dan 1.100 miljard mensen hebben Mandarijn Chinees als moedertaal. Wij hebben gemerkt dat er onder Chinees en Taiwanees geadopteerde mensen veel vraag is ontstaan naar het beter bekend raken met de taal van het land van afkomst. Graag spelen wij hier een rol in om zo mensen die op zoek zijn naar hun roots verder te helpen.

De Mandarijnse taalreis is een cursus van tien weken, waarin je in groepen van acht deelnemers elke week een les van een uur zal volgen. Vanwege de huidige situatie omtrent COVD-19, zullen de lessen online gegeven worden met gebruik van Microsoft-Teams.

Voorlopig is de cursus uitsluitend gericht op beginners die geen enkele voorkennis over het Chinees bezitten. Wel streven wij ernaar om in de toekomst ook taallessen op hogere niveaus te kunnen bieden. Dit zal te zijner tijd op de website worden vermeld.

Ben jij nieuwsgierig naar het Mandarijns en wil je met ons aan deze taalreis beginnen? Meld je dan aan bij Mei Hua Steenwinkel! Zodra er plek is zullen wij je informeren over de volgende stap.

Wil je meer weten over de Mandarijnse taalreis? Neem dan contact met ons op!

Het team

Mei Hua Steenwinkel

Mei Hua Steenwinkel 

Projectcoördinator Mandarijnse taalreis & Junior Buddycoach bij Adoptiegenootschap 

m.steenwinkel@adoptiepedia.nl

Mijn naam is Mei Hua Steenwinkel, ik ben 24 jaar en Chinees geadopteerde uit Anhui, Hefei. Op mijn derde geadopteerd naar Nederland. Sinds 2020 ben ik projectcoördinator voor de Mandarijns taalreis van Adoptiepedia. Ik spreekt zelf geen Chinees, maar leer mijzelf de Chinese taal via de app Duolingo en door Chinese series te kijken. Ik ben erg enthousiast om dit project te leiden en hoop veel geadopteerde hiermee te kunnen helpen om de basiskennis van de Mandarijnstaal te ontdekken en te leren. Stiekem hoopt ik zelf hier ook veel van te leren, want ik vind het jammer dat ik dat in het verleden niet eerder heb aangepakt.

Yaora van Wijland

Yaora van Wijland

Mede projectcoördinator Mandarijnse taalreis / Back-up docent

y.vanwijland@adoptiepedia.nl

Ik ben Yaora van Wijland. Mijn Chinese naam is 黄尧. Ik ben 22 jaar en geadopteerd uit Jiangxi. Ik heb de Bachelor Chinastudies afgerond en zit nu in de laatste fase van de Master East Asian Stud- ies. Ik heb in Taiwan en het vasteland van China gestudeerd en gewerkt. Op de middelbare school heb ik op een Chinese school gezeten, omdat ik de Chinese taal heel interessant vond. Ik vond het wel heel moeilijk, omdat ik in mijn tijd de enige “Chinees” was die geadopteerd was op die school en dus geen hulp heb kunnen krijgen voor de uitspraak en grammatica. Ik vind dit project daarom heel belangrijk. Ik hoop dat alle geadopteerden de kans krijgen om Chinese les te krijgen!

Lian Pilaar

Lian Pilaar 

Docent Mandarijn Chinees  

l.pilaar@adoptiepedia.nl 

Mijn naam is Lian Pilaar en mijn Chinese naam Jiaoshuang 姣爽. Ik ben 22 jaar en geadopteerd uit Chenzhou, provincie Hunan. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de bachelor China studies aan universiteit Leiden. Vorig jaar ben ik 10 maanden naar Taiwan gegaan om daar aan de universiteit in Taipei Chinees te studeren. Sinds de eerste keer dat ik China bezochtben ik verliefd op het Chinese eten, de cultuur en de taal. En mijn studie heeft me alleen maar enthousiaster gemaakt. Via de Mandarijnse Taalreis hoop ik mijn passie voor Chinees door te geven en daarmee mede-geadopteerde mensen te helpen in hun ontdekkingstocht.

Xiangxia van den Ham

Xiangxia van den Ham 

Docent Mandarijn Chinees

 x.vandenham@adoptiepedia.nl 

Ik ben Xiangxia van den Ham, 23 jaar, en geadopteerd uit Yulin, Guangxi. Ik ben in 2019 terug geweest naar China en daardoor geïnteresseerd geraakt in de Chinese taal en cultuur. Eind 2019 ben ik gestart met het leren van de Mandarijn Chinees aan het Confucius Instituut. Momenteel doe ik de Master Asian Studies aan de universiteit Leiden en volg ik Mandarijn als taalkeuzevak. Het lijkt me leuk meer geadopteerden laagdrempelig te introduceren aan de Mandarijnse taal.

Jade van der Zalmv2

Jade van der Zalm

Back-up docent / Vragenpunt handout

j.vanderzalm@adoptiepedia.nl

Mijn naam is Jade van der Zalm, 21 jaar. Mijn Chinese naam is 国玉灿 / Guó Yùcàn. Ik ben geadopteerd uit Zhanjiang, Guangdong. Een jaar geleden begon mijn zoektocht naar mijn roots, en het leek mij handig om daar Chinees voor te leren. In dat proces raakte ik steeds meer geïnteresseerd door de taal. Momenteel volg ik Chinese lessen op de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeer ik zelf verder met de HSK methode. Ik vind het enorm leuk om mijn kennis te delen met anderen en hoop iedereen enthousiast te maken voor deze prachtige taal en tegelijkertijd misschien wat te connecten met onze roots!