Rootszoeken

Met Stichting Adoptiepedia werken we hard aan meer verduidelijking als het gaat om de zoektocht naar je biologische familie. We doen dit op meerdere vlakken:

 

1. Rootsreizen

Vanuit het Ministerie J&V hebben wij €25.000,- ontvangen om te Rootszoeken voor zowel Chinees als Taiwanees geadopteerden. Dit bedrag is verdeeld in het percentage van de verdeling Chinees/Taiwanees geadopteerden.

De eerste Rootsreis is inmiddels georganiseerd en vijf deelnemers waren uitgekozen om naar China te reizen en op zoek te gaan naar hun biologische ouders. Lees hier het artikel van een van de deelnemers. 

Voor Taiwanees geadopteerden wordt gekeken welke bijdrage we met Adoptiepedia kunnen leveren voor hun rootsreizen. Bij de meeste Taiwanees geadopteerden zijn de rootsgegevens wel al bekend bij Stichting Meiling.

Zie het volgende artikel om meer te lezen over de Rootsreis Jiangxi 2023

 

2. Indicia X Adoptiepedia: Rootstool AP app

Met een pitch hebben Jinte en Nikwi €10.000,- aan diensten gewonnen bij Indicia. Wij mochten een tool ontwikkelen voor bijv. website, app of een andere service. We hebben gekozen voor een website app. Samen met Indicia maken we deze tool voor mensen die zoekende zijn naar biologische familieleden. De werknaam hiervan is ‘AP app’.  Dit doen we in meerdere fases. De eerste fase is het bij elkaar brengen van Chinees geadopteerden in Nederland. Je kunt hier verbinding zoeken met een andere geadopteerden. Na het verzamelen van de Chinees geadopteerden in Nederland, kan uitbreiding plaatsvinden naar Europa en Amerika (waar de meeste van de circa 150.000 Chinees geadopteerden heen zijn geadopteerd). Na deze fase is de intentie om ook in het geboorteland, China, familieleden te betrekken in deze app. Op deze manier kan een connectie plaatsvinden op basis van kenmerken.

 

3. De Community

Adoptiepedia heeft een fijne WhatsApp community voor mensen die op zoek zijn naar biologische familie of binnenkort op zoek willen naar deze familie. In de app zitten moderators die hun biologische familie al gevonden hebben. Wil je in deze app? Dan kun je een mail sturen naar Rootszoeken@adoptiepedia.nl.

 

4. Artikelen

Op de website van Adoptiepedia kun je verschillende artikelen over Rootszoeken vinden. Dit helpt je misschien al op weg!