Adoptiepedia symposium 'Roots zoeken'

Op zaterdag 7 mei 2022 organiseert Stichting Adoptiepedia een symposium dat zich volledig focust op ‘roots zoeken’ voor Chinees geadopteerden. Op het symposium worden er verschillende onderwerpen behandeld die te maken hebben met het zoeken naar de roots van de geadopteerden. Het programma is ruim ingevuld en bevat onder andere praktische adviezen over efficiënt zoeken, mentale ondersteuning voor, tijdens en na het zoeken en ervaringen van medegeadopteerden (die zoeken, hebben gevonden en niet willen zoeken). Op die manier streeft de stichting naar het schetsen van een compleet beeld van het roots zoeken en bieden zij een centrale plek aan voor de Chinese geadopteerden in Nederland.

Koop nu je kaarten! T/m 31 maart kun je voor € 22,50 een early bird ticket kopen. Vanaf 1 april zal de reguliere prijs van € 27,50 van toepassing zijn. Met je ticket heb je ook recht op de lunch die wij op het Breepark regelen. Toegang is gratis voor iedereen onder de 9 jaar oud.

Heb je een vraag, stuur dan gerust een mailtje naar symposium@adoptiepedia.nl.

Volg het symposium op onze kanalen!

Team

Ming

Mijn naam is Ming Xia Overbeek en ik ben geadopteerd uit Yiwu, Zhejiang, China toen ik 11 maanden oud was. Ik ben de projectcoördinator van dit mooie project. Het zoeken naar je roots is soms een complexe zaak voor ons als geadopteerden en ik hoop met het symposium medegeadopteerden uit China en Taiwan te helpen met het zetten van de eerste stapjes in dit proces.

Amber

Ik ben Amber van Seters en ben toen ik 1 jaar oud was geadopteerd uit Guixi, Jiangxi, China. Voor het symposium was ik gevraagd om mij bezig te houden met de klantenservice. Ik vind het erg leuk om bezig te zijn met administratieve werkzaamheden en wil graag iets betekenen voor de Chinese en Taiwanese geadopteerden.

Nikwi Hoogland

Hi, mijn naam is Nikwi Hoogland. Bij Adoptiepedia ben ik de enige Chinees geadopteerde die haar biologische/China ouders gevonden heeft. Het is om die reden dat ik betekenis wil geven aan dit symposium door mijn kennis en kunde te delen. Ik gun iedere geadopteerde die dat wenst een reünie met familieleden uit het land van herkomst. 

Oshin

Hey, ik ben Oshin Casteels. Toen ik 8 maanden oud was, ben ik geadopteerd uit Handan (Hebei, China) en sindsdien woon ik in België. Als projectmedewerker programma zorg ik, samen met mijn team, voor een mooi gevuld en divers programma rond het thema. Door al deze kennis, informatie en verhalen op één plaats te verzamelen, hoop ik dat mensen op het symposium overzichtelijke en betrouwbare informatie, warme steun en (h)erkenning kunnen vinden bij elkaar. 

Liam Austin

Ik ben Liam Austin en ik ben 23 jaar. Toen ik 4 jaar en 9 maanden was ben ik geadopteerd uit Urumqi, Xinjiang. Ik ben de presentator bij het symposium, dat doe ik omdat ik van mijzelf een extroverte houding heb en het leuk vindt om te presenteren. Met het symposium probeer ik meer aandacht en verbintenis te creëren voor Nederlands Chinees/Taiwanees geadopteerden, zodat we samenhorigheid kunnen bieden voor degene die het zoeken. 

May

Mijn naam is May de Graaff, geadopteerd uit Guangdong, China toen ik 9 maanden oud was. Bij het symposium ga ik mij bezighouden met het programma. Bij Adoptiepedia vind ik het leuk om verschillende soorten mensen te ontmoeten en te zien hoe eenieder adoptie en roots op een andere manier verwerkt. Graag wil ik iets betekenen voor geadopteerden in Nederland en België. Dit sluit natuurlijk naadloos aan op het Symposium! 

lian

Ik ben Lian Bakker. Toen ik 20 maanden was, ben ik geadopteerd uit Songyuan, Jilin, China. Voor het symposium ben ik bezig met de promotie en denk ik mee over de invulling hiervan. Ik vind het belangrijk dat geadopteerden weten dat er een plek is waar informatie, herkenning en erkenning te vinden is. Het symposium helpt daarbij! 

Mede mogelijk gemaakt door:

European Solidarity corps

Het Europees Solidariteitskorps is een financieringsprogramma dat jongeren de kans geeft om vrijwilligers werk te doen en/of te organiseren. Door de subsidie die Adoptiepedia van het Europees Solidariteitskorps heeft mogen ontvangen kan het symposium georganiseerd worden en kan er een centrale plek gecreëerd worden waarop Chinees en Taiwanees geadopteerden en andere geïnteresseerden informatie kunnen opdoen over roots zoeken.

european_solidarity_corps_logo
Adoptiepedia logo