Terugblik Project Mandarin Workshop

Terugblik Project Mandarin Workshop

Op zaterdag 22 April was de eerste workshop van Project Mandarin. De workshop werd gehouden in Vleuten, te gast bij de Algemene Chinese School Utrecht.

 
De workshop Mandarijn begon al gelijk met spreken! Deelnemers leerden zichzelf voor te stellen in het Chinees en wat andere basis grammatica. Ook leerden ze welk dier ze waren op basis van de Chinese dierenriem en hoe ze dat konden vertellen. Naast de Chinese taal werd er ook verteld over de Chinese cultuur. Bijvoorbeeld over dat je beter geen waaier aan iemand kado kan geven omdat dat betekend dat je die persoon nooit meer wilt zien. De workshop werd verzorgd door docent Lin Jun van de Algemene Chinese School Utrecht.
 
De workshop kalligrafie werd verzorgd door Yan Ma van het Confucius Instituut Maastricht. Ze vertelde over hoe Chinese karakters zijn veranderd door de jaren heen, van grottekeningen tot de karakters die we vandaag de dag in China terug zien. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag met het penseel. Eerst een aantal oefen karakters en vervolgens konden ze een woord of zin op een mooie scroll schrijven en deze mee naar huis nemen.
 
Aan het eind was er nog een Q&A waarin de deelnemers ruimte kregen om vragen te stellen over alles rondom de Mandarijnse taal en het leren ervan. De leden van Project Mandarin deelden hun ervaringen over het Chinees leren.
 
Al met al een geslaagde middag waarin veel geleerd, gekletst en gemaakt werd!

Foto's