Het Adoptiegenootschap

Het Adoptiegenootschap valt onder Stichting Adoptiepedia en is de mentale gezondheidstak van Adoptiepedia. Op 4 april 2020 is het Adoptiegenootschap opgericht voor geadopteerden die behoefte hebben aan een luisterend oor. Als geadopteerde kan je met zowel kleine als grote hulpvragen bij het Adoptiegenootschap terecht. Vanuit het Adoptiegenootschap loopt er momenteel één project wat jou hierbij kunnen ondersteunen.

De missie van het Adoptiegenootschap is om een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zich vrij voelt om vragen te stellen en ervaringen te delen: geen één vraag is te vreemd!

De visie van het Adoptiegenootschap is dat Chinees en Taiwanees geadopteerden er voor elkaar kunnen en mogen zijn. Dat is de basis. Iedereen is welkom! 

Het team van het Adoptiegenootschap bestaat uit Chinees en Taiwanees geadopteerden, wat het makkelijker kan maken om op iemand af te stappen. Met weinig woorden elkaar begrijpen!

Teamleden hebben verder affiniteit met of een achtergrond in de zorg of psychologie. Denk hierbij aan GGZ-agoog, HBO Social Work of (klinische) psychologie.