MyTaproot

MyTaproot is een organisatie die geadopteerden helpt met het zoeken naar hun biologische ouders. Het team bestaat uit geadopteerden, familieleden van geadopteerden en andere mensen die bekend zijn met adoptie. Door hun vele samenwerkingen met organisaties en bedrijven als Labcorp en BaoBei Hui Jia (BabyComeHome) kunnen zij jou goed op weg helpen. In deze subpagina wordt meer uitgelegd over MyTaproot zelf, maar ook hoe je hier gebruik van kunt maken. 

Waarom MyTaproot

Een van de mogelijkheden die MyTaproot biedt, zijn DNA-testen. Dit doen zij in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf LabCorp. Daarbij wordt er alleen gebruik gemaakt van de CODIS test. Je kan ook een CODIS test afleggen bij andere bedrijven of organisaties, zolang het geen autosomale DNA-testen zijn. Een van deze bedrijven is Consanguinitas. Dit bedrijf doet aan DNA-profilering via CODIS testen en is dus ook geschikt voor MyTaproot.   Naast dat beschikt MyTaproot over een zoeksysteem genaamd Birth Relative-Adoptee Correlation Evaluation, oftewel BRACE. Het systeem vergelijkt twee verschillende Chinese databases waarvan eentje MyTaproot zelf is. De andere database waar MyTaproot mee verbonden is, heet BabyComeHome of BaoBei Hui Jia. BaoBei Hui Jia verzamelt informatie van geadopteerden zoals DNA, terwijl HaiWai XunZi (de Chinese benaming voor MyTaproot) juist informatie verzamelt van ouders in China die een kind hebben afgestaan. Het systeem vergelijkt vervolgens beide databases om een potentiële match te vinden. Al deze samenwerkingen maakt MyTaproot waar de organisatie ook voor staat. Het creëren van een overbrugging die geadopteerden en hun biologische ouders samenbrengt.   Wil je gebruik maken van MyTaproot? Klik dan hier voor een handleiding. 

Stichting Adoptiepedia hoopt jou hiermee voldoende te hebben kunnen informeren en dat het jou mag helpen in je zoektocht. Heb jij vragen/opmerkingen over dit artikel of MyTaprootStuur ons gerust een e-mail naar info@adoptiepedia.nl of bezoek de website van MyTaproot.