Handleiding MyTaproot

Een account aanmaken

Allereerst zul je een account bij MyTaproot moeten maken. Dit kan via de website van MyTaproot. Dit account heb je nodig om een uiteindelijk je gegevens te uploaden, maar ook om contact te zoeken met een mogelijke match.  

Gegevens invoeren

Als je eenmaal het account hebt gemaakt moet je wat basisgegevens invullen. Ook zul je diverse documenten van jouw adoptie erbij moeten leveren. Dit is niet verplicht, alhoewel des te meer informatie des te beter. Soms kan het zijn dat je niet alles hebt. Dit is dan ook niet een probleem.     

DNA-kit bestellen

Door de samenwerking die MyTaproot heeft met LabCorp kan je een CODIS test aanvragen met korting. Helaas geldt dit alleen voor mensen die wonen in de Verenigde Staten. De normale vraagprijs is namelijk 170 dollar, terwijl met korting het 70 dollar is. Wel bestaat de mogelijkheid dat iemand uit de verenigde staten het voor je kan bestellen. Dan ontvang je namelijk wel de korting. Vervolgens moet je de resultaten zelf uploaden op je MyTaproot account. Zij kijken het vervolgens na en uploaden het weer naar de database BaoBei Hui Jia. 

Een andere optie is een CODIS test aanvragen bij een ander bedrijf. In Nederland is er ook een bedrijf dat aan DNA-profilering via CODIS testen doet. Dit bedrijf heet Consanguinitas en een CODIS test kost 149 euro. Deze resultaten kan je ook uploaden op je MyTaproot account. Het maakt dus niet uit waar je de CODIS test doet.    

Zodra je deze stappen hebt voltooid, is het afwachten op een mogelijke match.