Ik wil niet zoeken naar mijn geboorteouders. Is dat erg?
Het zoeken naar jouw biologische ouders is een hele klus. Dit kost dan ook veel tijd en moeite. Denk aan het afleggen van DNA-testen, het achterhalen van informatie en de kosten die het met zich mee kan brengen. Dit kan sommigen ervan weerhouden om hun biologische ouders op te sporen. Een andere reden kan zijn dat je het bijvoorbeeld al heel druk hebt met een studie of met werk. Vaak is er dan simpelweg geen tijd om hier aandacht aan te besteden. Een aantal kiest er zelfs voor om hun biologische ouders niet te zoeken, omdat ze hier geen behoefte aan heeft. Het is mogelijk dat je je hierover schuldig voelt. Deze gevoelens kunnen storend zijn en onprettig aanvoelen.
Stichting Adoptiepedia wil jou laten weten dat het krijgen van een schuldgevoel in zo’n situatie heel normaal is. Het is ook helemaal niet erg als je daar geen behoefte aan hebt. Het komt zelfs vaker voor dan je zou denken. Toch is zo’n schuldgevoel niet prettig. Daarom biedt Adoptiepedia hulp aan geadopteerden die hier moeite en/of problemen mee ervaren.
Daarvoor heeft Adoptiepedia het AdoptieGenootschap. Het Adoptiegenootschap hoopt door middel van buddycoaches jou op weg te kunnen helpen met de problemen die jij ervaart. De buddycoaches kunnen jou onder andere acceptatie, (h)erkenning en verbinding bieden. Ook heeft Adoptiepedia op Instagram verschillende ervaringsverhalen gedeeld van geadopteerden. Hierin worden onderwerpen als racisme, jeugd en andere belevenissen besproken. Wil jij je aanmelden voor het buddytraject? Of ben je benieuwd naar de ervaringsverhalen? Lees hier de ervaringsverhalen of bezoek het Instagram account @Adoptiepedia.